magi i New York

juleboller med marcipan

15778148_10154812188869299_297611796_o15726089_10154812330394299_1845959253_o15778544_10154812178149299_1320415768_o

500 g smør

150 g sukker

500 g hvedemel

1,25 dl sødmælk

2 æg

50 g gær

15 g kardemomme

125 g marcipan

350 g flormelis

20 g kakao

0,5 dl varmt vand

Ristede hasselnødder/ krymmel

Bollerne bliver ret store – jeg lavede 9 men kunne sagtens ha lave 12 og i en fornuftig størrelse.

15748753_10154812178289299_447946956_o


Dej:

15726138_10154812178329299_1232429546_o

Mælk, gær og 25 g sukker op i en skål, og lad det blive opløst.

Bland æg, kardemomme, hvedemel og 375 g smør blandes i.

Dejen æltes i 5 minutter.

Stilles i køleskab 20 minutter.

Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.

Dejen skæres i firkanter på 10 X 10 cm.

På midten i hver firkant lægges 15-20 g marcipanmasse.

(jeg lavede 9 boller, som blev ret store)

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.

Bollerne stilles til hævning i 1-1,5 time et lunt sted.

Efter hævning pensles de med æg.

Bages i 8-10 minutter ved 220 grader.

Efter bagning skal bollerne afkøle.

Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager eller krymmel.

15725615_10154812178274299_1028609660_o


Marcipanmasse: 
Rør 125 g smør, 125 g sukker og marcipan sammen til en fast masse.


Glasur: 
Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.

15725289_10154812178229299_1699640289_o
15725886_10154812178144299_123964746_o

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

magi i New York